Vesipääsky

Rentoa risteilyä

Matkustaja-alus Vesipääsky liikennöi Parkanon Kaidoilla vesillä rantojen suojelualueella koskemattoman luonnon maisemissa. Vesipääsky risteily on kestoltaan 2-3 tuntia.  

Risteilyllä on mahdollisuus pysähtyä Metsämuseolla. Vesipääskyllä on A-oikeudet ja risteilypakettiin liitetään usein herkullinen ruokailu. Asiakaspaikkoja aluksella on 65.

Risteilypaketit

Risteilypaketit suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Suosituin paketti sisältää ruokailun ennen risteilyä ja jälkiruokakahvit risteilyn aluksi. Risteilyyn voidaan yhdistää käynti metsämuseon näyttelyssä tai patikointi luontoreitillä.

Yhteistyökumppanit

Toimimme yhteistyössä Parkanon urheilijoiden ja Parkano kaupungin kanssa. Teemme yhteistyötä useiden matkailutoimijoiden kanssa tuottaaksemme unohtumattomia palvelukokonaisuuksia. Kumppaneistamme löytyy myös kuljetusalan yrityksiä, joten kyytienkään tilaaminen ei ole ongelma.

Geopark-risteily luontokohteessa

Kaidat Vedet
LH Geoparkin luontokohteeseen Kaidoilla Vesillä voi helposti tutustua Geopark risteilyn merkeissä. Tutustutaan jääkauden muokkauksiin rantojen suojelualueella koskemattoman luonnon keskellä.

Messukallio
Aikoinaan Messukalliolla pidettiin jumalanpalveluksia kesken kirkkovenematkan, jos luonto näytti voimiansa, eikä kirkkoon asti voitu matkustaa. Nykyisinkin ”metsäkirkossa” pidetään kesäisin jumalanpalveluksia ja erilaisia hartaustilaisuuksia. Paikalle on Parkanon kaupungin toimesta rakennettu suuri puinen risti sekä penkit sanankuulijoille.

Ruumissaari
Lähellä Järvi-Suomen tien siltaa sijaitsee Pyhä- eli Ruumissaari, jonne tiedetään haudatun sekä nuijasodan (1596-97), isonvihan (1713-1721) että Suomen sodan (1808-09) sotilaita. Saareen on myös viety vainajia kelirikkoaikoina odottamaan siunattuun maahan siirtämistä.

Sormikivi
Parkanon suurin siirtolohkare, korkeus 9 metriä.

Morsiusvuori
Morsiusvuoren edustalla Kaitainvetten virta on voimakas ja jää sulaa keväisin nopeasti. Paikka on ollut kohtalokas Kihniöltä Ikaalisten kirkkoon kuulutuksille hevosella menneelle nuorelle parille. Jää oli pettänyt, reki ja nuoripari olivat vajonneet jäihin. Kaidatvedet oli vaatinut arvokkaat uhrinsa. Myöhemmin kesällä noin kilometrin päästä Pitkäkoskesta oli löytynyt reki ja hevosen ruumiinosia.

Metsämuseo
Metsämuseo esittelee metsätöiden historiaa 1860-luvun sahateollisuuden noususta aina 1960-luvun koneellistumiseen. Metsämuseon alueella on näyttelyhalli, savottakämppä, sauna, hevostalli ja metsätyökoneita. Lisäksi museon läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio, laavuja ja nuotiopaikkoja.

Nyrkkäkoski
Nyrkkäkoskella on nähtävissä kalliomerkit mahdollisesta pakanuuden ajan pyhästä paikasta.